Twój koszyk jest pusty
Aby dodać produkt do koszyka, kliknij przycisk "dodaj do koszyka".
Nie wiesz, od czego zacząć?
ZOBACZ BESTSELLERY
Kraj pochodzenia: Kolumbia, Laos, Argentyna
Parametry wariantu | |
---|---|
Waga | 25.00 |
Cukier trzcinowy – nierafinowany cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej.
Warto zaznaczyć, że cukier trzcinowy BIO został wyprodukowany z ekologicznej trzciny cukrowej, pochodzącej z kontrolowanych upraw, co gwarantuje najwyższą jakość surowca.
Bakaliowo w swojej ofercie posiada cukier trzcinowy BIO jasny oraz Demerara.
Jasny- rodzaj brązowego, nierafinowanego cukru z trzciny cukrowej. Swój jasnobeżowy kolor i lekko karmelowy smak cukier trzcinowy zawdzięcza niewielkiej zawartości melasy.
Demerara – rodzaj brązowego, nierafinowanego cukru z trzciny cukrowej. Jego jaśniejszy, złoty odcień wynika z procesu technologicznego produkcji, to jest poddaniu półproduktu wirowaniu w celu usunięcia z niego części nieskrystalizowanego soku zawierającego zanieczyszczenia.
Produkt cetyfikowany ekologicznie
Bakaliowo.pl
Cukier trzcinowy BIO jasny 25 kg 1371 1371 1371
Wyróżnienia od Euler Hermes
"Złoty Płatnik 2015"
"Złoty Płatnik 2016"
Firma Logisoft - właściciel marki Bakaliowo - prowadzi nieprzerwanie działalność już 19 lat - od 14 sierpnia 2006 roku. Zaufało nam już 26892 firm. W ofercie posiadamy 508 produktów.