Cukier trzcinowy – nierafinowany cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej.
Warto zaznaczyć, że cukier trzcinowy BIO został wyprodukowany z ekologicznej trzciny cukrowej, pochodzącej z kontrolowanych upraw, co gwarantuje najwyższą jakość surowca.
Bakaliowo w swojej ofercie posiada cukier trzcinowy BIO jasny oraz Demerara.
Jasny- rodzaj brązowego, nierafinowanego cukru z trzciny cukrowej. Swój jasnobeżowy kolor i lekko karmelowy smak cukier trzcinowy zawdzięcza niewielkiej zawartości melasy.
Demerara – rodzaj brązowego, nierafinowanego cukru z trzciny cukrowej. Jego jaśniejszy, złoty odcień wynika z procesu technologicznego produkcji, to jest poddaniu półproduktu wirowaniu w celu usunięcia z niego części nieskrystalizowanego soku zawierającego zanieczyszczenia.
Produkt cetyfikowany ekologicznie
Bakaliowo.pl
Cukier trzcinowy BIO
Ranking e-Gazele Biznesu - 2016, 2020.
Wyróżnienia od Euler Hermes
"Złoty Płatnik 2015", "Złoty Płatnik 2016".
Firma Logisoft prowadzi działalność już 17 lat - od 14 sierpnia 2006 roku. Zaufało nam już 25214 firm. W ofercie posiadamy 601 produktów.