Płatki migdałów stanowią nieocenione źródło wartości odżywczych. Są one bogate zarówno w magnez, potas, fosfor, żelazo czy wapń, lecz także ogromne ilości kwasów tłuszczowych, które przyczyniają się do obniżania poziomu złego cholesterolu w organizmie. Dzięki dużej zawartości błonnika, płatki migdałów korzystnie wpływają na pracę układu pokarmowego. Z tego względu są one polecane wszystkim osobom, które pragną pozbyć się problemu dodatkowych kilogramów. Warto także zaznaczyć, że migdały są źródłem witaminy A, E – zwaną również witaminą młodości – a także białka. Ze względu na swój charakterystyczny smak, migdały są świetnym dodatkiem do wyrobów cukierniczych, batonów, ciast oraz innych deserów. To właśnie z migdałów uzyskuje się również marcepan, a także olej migdałowy. W płatkach migdałów znajdziemy bowiem duże stężenie kwasów tłuszczowych. Co więcej, płatkami migdałów możemy zajadać się również w formie samodzielnej przekąski. W naszym sklepie internetowym zaopatrzą się Państwo w płatki migdałowe, migdały surowe i prażone, a także te w kształcie słupków.

15 lat na rynku