Komosa ryżowa, zwana inaczej quinoa jest ziarnem, które może stanowić świetny zamiennik kaszy lub ryżu. Zaliczana jest do kategorii superfoods. Nadaje się jako dodatek do obiadów i deserów. Jest źródłem naturalnego błonnika, białka i nie zawiera glutenu. Komosa czerwona posiada charakterystyczny, lekko orzechowy posmak i jest nieco twardsza niż komosa perłowa. W odróżnieniu od komosy białej, czerwona odmiana ma bardziej intensywny smak, a po ugotowaniu pozostaje chrupiąca. Komosa ryżowa korzystnie wpływa na pracę organizmu, a przy tym jest smaczna. Należy do tej samej rodziny, co buraki i szpinak. Ziarna komosy pęcznieją w trakcie gotowania i z tego względu jednorazowa porcja spożycia nie powinna przekraczać 80 g.
Bakaliowo.pl
Quinoa - Komosa czerwona 1107 1107 1107
Ranking e-Gazele Biznesu - 2016, 2020.
Wyróżnienia od Euler Hermes
"Złoty Płatnik 2015", "Złoty Płatnik 2016".
Firma Logisoft prowadzi działalność już 17 lat - od 14 sierpnia 2006 roku. Zaufało nam już 25514 firm. W ofercie posiadamy 602 produktów.