Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąka kokosowa może być spożywana przez osoby wrażliwe na gluten oraz przez diabetyków, wegan, wegetarian.
Charakteryzuje się lekko wyczuwalnym smakiem i aromatem kokosa. Jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego i łatwo przyswajalnego białka. Ponadto cechuje się niską zawartością węglowodanów i nie posiada w swoim składzie glutenu. Z tego względu może stanowić zamiennik mąki pszennej w przypadku osób pozostających na diecie redukcyjnej i bezglutenowej. Mąka kokosowa ma także niski indeks glikemiczny i nie powoduje nagłych skoków poziomu cukru we krwi oraz wyrzutów insuliny. Jest więc produktem całkowicie bezpiecznym także dla diabetyków i osób z insulinoopornością.
Składniki zawarte w mące kokosowej:
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Produkt certyfikowany ekologicznie
Bakaliowo.pl
Mąka kokosowa BIO 1378 1378 1378
Ranking e-Gazele Biznesu - 2016, 2020.
Wyróżnienia od Euler Hermes
"Złoty Płatnik 2015", "Złoty Płatnik 2016".
Firma Logisoft prowadzi działalność już 17 lat - od 14 sierpnia 2006 roku. Zaufało nam już 25214 firm. W ofercie posiadamy 601 produktów.