Mąka gryczana powstaje na skutek zmielenia ziaren gryki. Jej smak przypomina smak kaszy gryczanej, świetnie nadaje się do wypieku chleba, muffin, ciast i makaronów a także do naleśników, gofrów i pierogów.
Mąka gryczana jest naturalnie bezgutenowa, chociaż ta nie ma certyfikatu. Mąka gryczana jest cennym źródłem białka i błonnika, magnezu, fosforu i witamin z grupy B, więc jest wartościowa dla osób na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej; ma niski indeks glikemiczny więc poleca się jej stosowanie diabetykom. Poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu i dobroczynnie wpływa na układ krążenia.
Składniki: mąka gryczana biała 100%
Kraj pochodzenia: Polska
Bakaliowo.pl
Mąka gryczana biała 1337 1337 1337
Ranking e-Gazele Biznesu - 2016, 2020.
Wyróżnienia od Euler Hermes
"Złoty Płatnik 2015", "Złoty Płatnik 2016".
Firma Logisoft prowadzi działalność już 17 lat - od 14 sierpnia 2006 roku. Zaufało nam już 25214 firm. W ofercie posiadamy 601 produktów.